Museet för staden Rijeka Kroatien

# Museet för staden Rijeka Kroatien

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Museet för staden Rijeka grundades den 11 april 1994, genom ett beslut av stadsrådet för staden Rijeka och döpte namn till museet för folkrevolutionen. Museet ligger i guvernörens palats, i en byggnad som designades 1976 av arkitekten Neven Segvic för museets syfte.

Under de senaste 10 åren har många material samlats in som har bearbetats, dokumenterats och restaurerats. Dessutom har många studier genomförts på platsen där museet är verksamt. Olika värdefulla utställningar har utarbetats på museet och omfattande kataloger över stadshistoriska ämnen har tryckts och publicerats. Huvudämnen beskriver broar i Rijeka, stadsparker, Ricina och många andra värden i denna stad.

Tidigare Museum of the People's Revolution Rijeka

Det nuvarande Rijeka stadsmuseet ligger i det tidigare Rijeka National Revolution Museum. Det föregående museet grundades den 30 maj 1961. Gamla museet inrättades genom beslut av stadsfolkskommittén i Susak kommun. Vid den tiden baserade styrelsen hem hos greven Laval Nugent, belägen på Petr Zrinski-gatan 12 i Sušak. Redan 15 år senare (i november 1976) flyttades museet för folkrevolutionen till en ny, modern och specialbyggd byggnad. Museematerialet från museet för folkrevolutionens museum efter att det dömdes 1994 har lagrats i de relevanta samlingarna i museet i staden Rijeka.

En intressant utställning av museet idag är själva byggnaden, särskilt på grund av året då det byggdes och dess historiska värde för staden Rijeka. En intressant utställning är verkligen en samling av material på den första torpedon i Rijeka, och besökare på museet njuter av olika utställningar relaterade till varvsindustri, navigering och olika andra rekvisita som har en koppling till havet.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala