Museum of Krapina Neanderthals

# Museum of Krapina Neanderthals

Središnja Hrvatska

Krapina

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

För många är detta museum det mest intressanta i hela Kroatien. Det nya Krapina Neanderthals-museet ligger nära den världsberömda platsen Krapina Neanderthals "Hušnjakovo", tillsammans med vilken det gör en unik helhet för turnén. Museets arkitektur framkallar den förhistoriska livsmiljön, det vill säga halvgrottan. Med dagens volym, proportioner och fasad av byggnaden har arkitekten försökt på ett speciellt sätt att återge det tidigare utseendet på den förstörda Krapina-halvgrottan idag.

Hela byggnaden är försiktigt nedsänkt i det omgivande landskapet. Museobyggnaden ligger mellan två kullar och är den enda synliga fasaden med miocengul sand. Den befintliga strömmen kanaliseras under objektet (sjunker), och fjädrar sedan igen framför museet, varifrån det drogs så att besökarna måste korsa det när de besöker museet. Mumlingen i vattnet i denna ström representerar tidens flöde, och att korsa den över strömmen symboliserar symboliskt en återgång och en titt in i det avlägsna förflutet.

Museets inre är konstruerad i betong eller konstgjord sten, i syfte att ytterligare förbättra simuleringen av förhistorisk livsmiljö.

Glasrock är särskilt intressant, både för de äldre och de yngsta gästerna på museet. En film om en människas vardagsliv projiceras på den. Således kan besökare lära sig om människans liv genom att titta på en film.

En kort historia av museetDetta museum öppnades först för allmänheten i september 1971. Museets innehav innehöll ursprungligen en geologisk, paleontologisk och arkeologisk samling. Museets koncept baserade sig då på samlingarna och presentationen av klipporna och mineralerna i Hrvatsko Zagorje, på utvecklingen av livet på jorden och på människans utveckling med särskild tonvikt på Krapina Neanderthal.

Webbplatsen representerades av utsatta Neanderthal-bengjutningar, en fossil fossilsamling och olika stenverktyg. Naturligtvis kompletterades samlingen med dokumentation av varje upptäckt.

I början var först Evolution Museum en del av Skogsförbättringsfonden i Krapina kommun, och senare (1971) överfördes det till Zagreb Forest Economy jurisdiktion. Berättelsen får ytterligare en tomt 1977, då organisationen "The site of the prehistoric man of Krapina" grundades, och 1988, när museet blev en del av Center for Culture, Arts and Information in Krapina.

Det var först 1993 som museet blev Republiken Kroatiens egendom. Det nya Krapina Neanderthal-museet har byggts i 11 år och öppnades för allmänheten den 27 februari 2010.

Vad kan du se i museet?Museet är rikt på utställningar och är särskilt glädjande för de yngsta besökarna. På vårt museum kan barn se och lära sig intressanta detaljer om fossiler som är nästan 2 miljarder år gamla. Speciellt gjorda rekonstruktioner av neandertalar glädjer särskilt de yngsta såväl som de rörliga meteoriterna.

Museet har också ett speciellt utformat utbildningsprogram. Barn kan njuta av sightseeing och lära sig många intressanta och värdefulla detaljer från mänsklighetens historia. Utbildningsmaterial spårar dessutom utvecklingen och påverkan från rymden som har direkt påverkat vår utveckling och det samhälle vi känner idag.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala