Rijeka naturhistoriska museum

# Rijeka naturhistoriska museum

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Rijekamuseet för naturhistoria skryter titeln på det första regionala museet i Rijeka.

Det grundades den 16 maj 1876, men det öppnades inte för allmänheten förrän den 1 maj 1946. Museet är inrymt i Nicholas Hosta-parken, nära guvernörens palats, i familjebyggnaden till greve Negronia.

Museet har idag 26 samlingar med nära 90 000 museumobjekt. Insamlingar av mineraler, svampar och alger är särskilt betydelsefulla och värdefulla. På senare tid (i digitaliseringsåldern och på Internet) har samlingar också gjorts tillgängliga via Internetportalen på.

Museets professionella bibliotek har nära till 3 500 böcker, som också kan sökas online.

Sedan 1998 har en permanent installation startats med modulär åtkomst och multimedia. Med detta projekt arrangerades delar av den permanenta utställningen Sharks and Rye, med skapandet av en setdesign och en multimediapresentation. Du kan nu visa utställningarna med CD: n, som innehåller foton, bilder och videosekvenser. Samma projekt skapade en ny permanent utställning Geological Past of the Adriatic. Uppkomsten och utvecklingen av Adriatiska havet bassängen presenterades för allmänheten. På bottenvåningen i museibyggnaden har en del av den permanenta utställningen "Akvarium - multimedicentrum" renoverats.

Som en del av akvariet öppnades en workshop med pedagogiska spel med naturligt innehåll.

Efter genomförandet av projekten, 2004, öppnades permanenta utställningar av fåglar och däggdjur i Rijeka-området och Reptiler och amfibier i Rijeka-området. 2005 renoverades den botaniska trädgården i museets omgivning, och på första våningen 2006 uppfördes ytterligare en permanent utställning, "Insekter i Rijeka-området". Alla shower åtföljs av multimedia-CD-skivor med naturvetenskapligt innehåll.

Sedan starten, fram till idag, har museets personal arbetat flitigt med att komplettera samlingar och popularisera naturvetenskapen. Museumsexperter presenterar nyförvärvad kunskap genom vetenskapliga och professionella verk, populära föreläsningar och utställningar.

Förutom att vara intressanta för Rijekas medborgare, är turister från hela världen gärna besöka Rijekas naturhistoriska museum. Museet är särskilt lämpat för en kort rundtur med familjer med barn, särskilt med tanke på intressanta utställningar som är särskilt intressanta för barn.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala