Museum of Broken Relationships Zagreb

# Museum of Broken Relationships Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Museum of Broken Relationships är speciellt och ovanligt. Han är hängiven till misslyckade kärleksförhållanden. Ett mycket intressant ämne och berättelse som vi faktiskt har svårt att relatera till museer som vi känner till. Men detta museum har också sin egen berättelse, publik och är världsberömd.

Museum of Broken Relationships visar personliga föremål kvar av tidigare älskare, åtföljda av korta beskrivningar. Ursprungligen var det en resande samling, donerade föremål, för att placera samlingen på en permanent plats i Zagreb på kort tid. Den 21 maj 2011 presenterade European Museum Forum ett prestigefylld Kenneth Hudson-pris vid Bremerhaven-ceremonin i Bremerhaven - kategorin för det mest innovativa museet i Europa.

Museet grundades av Zagreb-konstnärer, mer specifikt filmproducenten Olinka Vishtica och den kända akademiska målaren Drazen Grubisic. De två var i ett förhållande mellan 1999 och 2003, och efter pausen satt de kvar några saker gemensamt som de inte visste vad de skulle göra.

Så tanken kom upp att det skulle vara bra att öppna ett museum där alla föremål kunde inrymmas. Från idé till museum.

Under de närmaste åren har insamlingen av objekt börjat på en världsturné. Ämnen var i Argentina, Bosnien och Hercegovina, Tyskland, Makedonien, Filippinerna, Serbien, Singapore, Slovenien, Sydafrika, Turkiet, Storbritannien och USA. Med tiden berikades anläggningarna, och det gjorde också behovet av utrymme. Efter misslyckade försök att väcka intresset från Republiken Kroatiens kulturministerium för att hitta tillfälligt boende för museet, beslutade Vishtica och Grubisic att hyra ett 300 kvadratmeter stort rum med privata medel och visa sina samlingar där. Museet ligger i Zecrebs Gradec, och med denna flyttning av ett tidigare kärlekspar - blev museet det första privata Zagreb-museet. Museet öppnade sina dörrar för allmänheten i oktober 2010 och blev omedelbart särskilt populär bland utländska turister.

Museum of Broken Relationships har två permanenta utställningar: en i Zagreb i Upper Town och en i Los Angeles. Under sin vistelse i Zagreb besökte den välkända amerikanska advokaten John B. Quinn Museum of Broken Relationships. Han gillade idén så mycket att han bestämde sig för att starta ett samarbete med museets grundare. Så skapades Los Angeles Museum of Broken Relations, som öppnades för allmänheten den 4 juni 2016. Los Angeles-museet ligger vid 6751 Hollywood Boulevard, i hjärtat av Hollywood. Det ligger precis intill Dobly-teatern, där Academy Awards hålls. Om du är i Los Angeles, se till att besöka detta kroatiska museum i USA.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala