Museum of Arts and Crafts Zagreb

# Museum of Arts and Crafts Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Museum of Arts and Crafts in Zagreb grundades den 17 februari 1880. Inrättandet av denna institution inträffade på initiativ av Society of Arts och dess dåvarande president Izidor Krsnavi. Museet var en av de första institutionerna i sitt slag i Europa. Idag är museet beläget på Zagrebs torg i Republiken Kroatien, mittemot den kroatiska nationalteatern.

Museet utformades ursprungligen med avsikt att skapa "en samling exemplar för hantverkare och konstnärer som behöver förfina produktionen av vardagsföremål." Trots detta blir idén mer progressiv och öppnar syntaggen för konst och hantverk för möjligheten till ett bredare område för dess framtida verksamhet. Museets strategi har förändrats över tid och syftar till att bevara de traditionella värdena för folkhantverk. Tanken är att skapa nya estetiska kulturer i medborgarklassen, och 1882 inrättades en Craft School med museet. Vi känner nu skolan vid den tiden som School of Applied Arts and Design.

Det är intressant att notera att projektet för första gången i Kroatien utformades för museer. Det designades av arkitekten Herman Bolle.

Museets permanenta utställning öppnades för allmänheten 1995, tänkt av den dåvarande regissören Vladimir Malekovic. Utställningen innehåller en del material från nästan alla museesamlingar.

Materialet valdes utifrån kriterierna för kvalitet och stilrepresentativitet. Nästan 3000 utställningar är spridda över cirka 2000 kvadratmeter utrymme.

Om du besöker museet kan du se material från:

samlingar av möbler

keramik

glas

metaller

textil

målning

skulptur

klockor

foton

grafik och produktdesign

elfenben

bokbindning

målade och förgyllda skinn

På två våningar, genom 14 hallar, presenteras objekt i enheter som är utformade för att kronologiskt arbeta en sekvens som illustrerar stilistiska perioder som sträcker sig från gotiskt till art deco.

Konstverken i museirummet gläder våra gäster. Workshops på museet är ett speciellt och väl mottaget sätt att presentera, särskilt under semestern när du kan titta på juldekorationer och andra intressanta verk som skapats i workshops.

Museum of Arts and Crafts har ofta ytterligare utställningar, och utöver den permanenta utställningen, erbjuder det besökare tematiska presentationer och färdigheter av mästare från museets verkstad.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala