Typhlological Museum Zagreb Kroatien

# Typhlological Museum Zagreb Kroatien

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Zagreb Typhlological MuseumTyphlological Museum är speciellt på många sätt, så vi presenterar det nedan och ger dig viktig information som kan intressera dig och "bjuda in dig" till besök.

Detta museum är ett av de få specialmuseerna i Europa. Typhlological Museum behandlar problemen med funktionshindrade, särskilt synskadade.

Museets nya permanenta utställning öppnades för allmänheten i januari 2008. Tillsammans med expertens personal på museet kan vi idag bjuda in allmänheten att komma till en så unik institution.

Museets uppdragTyphlological Museum är en offentlig statlig institution som samlar in, bevarar, studerar, dokumenterar och kommunicerar material och immateriellt material relaterat till personer med funktionsnedsättningar. Fokus ligger på synskadade personer.

Genom sin verksamhet försöker Typhlological Museum introducera det sociala samhället i synskadade människors värld. På detta sätt vill vi belysa de problem som människor med funktionsnedsättningar möter dagligen och uppmuntra till harmoniska och toleranta relationer mellan människor. Vårt uppdrag är att uppmuntra ömsesidig respekt för varje person. Förutom museets expertpersonal inbjuder vi alla intresserade personer med funktionsnedsättningar att delta aktivt i dess aktiviteter.

Museesamlingar:

Special Education and Rehabilitation Collection - En samling artiklar relaterade till specifika områden inom utbildning, rehabilitering och vardagsliv för personer med funktionsnedsättning, särskilt synskadade personer.

Samling av trycksaker på lättnadsbrev

Donation av Wagner

Fine Art Collection - Förutom målningar och vissa skulpturer av mer eller mindre kända skulptörer består en stor del av denna samling av självlärda blindskulptörer.

Oftalmisk samling - Den oftalmiska samlingen består av oftalmiska-optiska apparater och diagnostiska hjälpmedel från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Dessa artiklar var en gång del av ögonklinikens inventering.

Fotosamling - Denna samling innehåller och dokumenterar fotografier relaterade till synskadas dagliga liv.

Arkivsamling - Den primära uppgiften för denna samling är systematisk insamling, skydd, professionell bearbetning och museologisk presentation av arkiv med olika innehåll inom området vårdhistoria för synskadade och blinda och deras uppfostran och utbildning.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala