Perfekt havstemperatur och pool för simning

# Perfekt havstemperatur och pool för simning

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte
article
Läge
18.06.2018. 11:53 dodajeRezerviraj.hr

Du har nog såg så många gånger på att vissa idrottare som Ivica Kostelic eller Mirko Filipovic är nedsänkta i frusna sjöar och undrar hur de kan, kan du. Vissa människor kan tolerera mycket svalare temperaturer än andra. Människor acklimatiserar till och med att simma i Arktis under en kort stund. Men försök inte i något fall. Toppsporter och folk som gradvis förbereder sig på sådana förhållanden kan ta det i några minuter, för resten kommer det att bli en snabb och smärtsam död i en frusen sjö.

Kallt vatten kan döda på mindre än en minut. Det är faktiskt så farligt att döda människor i några sekunder, ibland även innan de flyter på ytan. Efter två timmar vid 15 graders vattentemperatur ökas risken för svimning och döende till 50 procent. När vattnet är kallt skickar din kropp mer blod till din kärna - bort från musklerna i dina ben som du använder för att simma. Du kan ta kallt vatten mer tid när du bär en våt kostym och ett lock. Till exempel tillåter amerikanska triathlon deltagare att bära en våt kostym i vatten som är kallare än 25 grader. Nedan ser du indexet för badtemperaturen i havet.

Vattentemperatur i simbassänger och för idrottareVärldshälsoorganisationen föreslår viss vattentemperatur i poolen. Yngre barn och äldre behöver vanligtvis en varmare temperatur på 28 till 34 grader, och den bekväma pooltemperaturen är 27 till 31 grader. Om du simmer som idrottare, rekommenderas kalla temperaturer på 25 till 28 grader.

Temperatura mora za kupanje

London Olympic Pool 2012 tog upp flera frågor när sommarvärme orsakade pooltemperaturen att nå 32 grader Celsius.

För svag hastighet är lite varmare temperaturer optimala. Då pooltemperaturen är varmare tillåter det att idrottsorganen utövar maximal uthållighet utan att orsaka chocker på ditt system, men för varmt kan det vara farligt. Om vattentemperaturen är för varm kan det hända att kroppens värme orsakar muskelkramper, vilket i sin tur kan vara dödligt, eftersom simmaren inte alltid inser att alltför stor belastning uppstår.Vad händer i kallt vatten?Hypotermi, en subnorm kroppstemperatur, kan uppträda i kalla eller måttliga temperaturer. Även på sommaren kan långvarig nedsänkning i vattentemperaturer under 21 ° C orsaka hypotermi om det är för långt i havet. Kroppen överför snabbt värmen till kallt vatten och kylt blod kan förstöra hjärtat och hjärnan. Simning ökar kraftigt värmeförlusten och kan begränsa ditt intervall till mindre än en halv mil.

pogodna temperatura mora za kupanje

HavstemperaturindexVi tar med dig ett index som används som en rekommendation och en guide till graden av komfort för att simma i havet. Det här är bara en guide och beror på personen till personen. Alla måste själv bestämma hur länge hon kan stanna i havet och vad är den optimala badtemperaturen för henne.

Vilken temperatur måste vara lämplig för simningVattentemperaturen måste ligga under 0 ° C

Havstemperaturen under noll är endast för den modigaste och mest fysiskt fysiska personen. Du kommer troligen att behöva slå ytan av havsläget innan du bryter den. I det här fallet sker döden mycket snabbt om du inte är utbildad i en speciell bulletproof avdelning.

Vattentemperaturen måste ligga under 8 ° C

För simning anses det vara väldigt kallt, hypotermi uppträder i flera minuter och kommer säkert att dö.

Vattentemperaturen måste ligga under 13 ° C

Känslan i vattnet är väldigt kallt, och den vanligaste bland oss ​​kommer att känna obehaget på kort sikt.

Vattentemperaturen måste ligga under 16 ° C

Ett mycket kallt badande hav äventyrar inte människolivet om du inte spenderar för mycket tid i detta hav.

Vattentemperaturen måste ligga under 19 ° C

Relativt acceptabel badvattentemperatur. 10-20 minuter i vattnet är idealiskt, på längre körningar syns den kalla känslan.

Vattentemperaturen måste ligga under 22 ° C

Relativt varmt hav och bör vara acceptabelt för de flesta simmare, även om vissa människor, särskilt de äldre, fortfarande känner det kalla havet.

Vattentemperatur under 26 ° C (79 ° F)

För simning anses det som ett varmt hav och kommer att avnjutas av alla, även de som annars skulle föreslå att vatten är "kallt" för att simma.

Havstemperatur lika med eller över 26 ° C

Simning i detta anses mycket varmt och acceptabelt för alla. Med denna temperatur kan du vara aktiv i vattnet länge utan känsla av obehag.

Havstemperatur lika med eller över 30 ° C

Mycket varmt hav, dessa havstemperaturer når sällan. Vid sådana temperaturer i havet är det svårt att uppdatera.

De högsta inspelade havstemperaturerna i SplitDen varmaste havstemperaturen i Split mättes 1968 när den mättes vid 28,6 grader och det kallaste havet var i juli från 17.8 1975.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala