Vad man ska köpa i Zadar som souvenir

# Vad man ska köpa i Zadar som souvenir

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte
article
Läge
Zadar
27.08.2019. 23:42 dodaje

Du bor i Zadar och undrar vad du ska ta med hem som souvenirer från denna vackra dalmatiska stad vid Adriatiska kusten. Vi försökte utforska vad som var bäst att ta med hem som souvenir från Zadar. För att besvara den här frågan måste vi se varför Zadar är igenkännlig och vad som gör det annorlunda från resten av Kroatien och andra städer vid Adriatiska havet.

Zadar är en stad full av historiska och kulturella sevärdheter, som ligger någonstans mitt i Adriatiska kusten. Kombinationen av naturresurser, historiskt arv, modern kultur och många faciliteter och aktiviteter som erbjuds av Zadar-regionen är unik.


Vilka souvenirer att köpa i Zadar - Souvenirer från Zadar-regionenZadar souvenirer som shoppar i Zadar shopping alla doneradeChurch of St. Donat i Zadar - den mest berömda byggnaden i Zadar och stadens symbol. Det är från medeltiden. Tack vare sin distinkta form är den en av de mest betydelsefulla i sitt slag i Europa. På sommaren hålls intressanta aktiviteter nära kyrkan på kvällen, samt kaféer, matbås, souvenirer och strandpromenaden i Zadar. Kyrkans utrymme används för olika musikprogram.Inträdet i kyrkan debiteras 20 kn för vuxna, barn gratis. Idealisk plats att ta ett foto från Zadar.Souvenirer på temat Church of Sts. Donat Zadar

Zadar souvenirer vad man ska köpa

Maraschino-likör - Maraschino är namnet på en likör gjord av Maraschino-körsbär, vars recept utformades först av apotekare från Dominikanska klostret i Zadar i början av 1500-talet. Denna alkoholhaltiga dryck är en av symbolerna i staden Zadar. På 1700-talet utvecklades industriell produktion av maraschiner i Zadar, och till sjöss nådde den alla viktiga europeiska hamnar och gårdar i världen. Denna dryck var den franska erövraren Napoleon Bonapartes favoritdrink och serverades på och på den sista Titanic-resan. Sedan 1999 har en krok med traditionell rottinglikör Maraschino listats på listan över autentiska kroatiska souvenirer.

Maraschino producerar inte bara sprit och sprit utan också juice. Se alla produkter på deras officiella webbplats https://maraska.hr/en/products/ 


Liker maraschino maraška Zadar

Pagost - Denna typ av ost produceras på ön Pag i Zadar-regionen och en av världens mest kända ostar. Osten har en specifik och unik smak och är tillverkad av Pag-fårens mjölk. Pag får är specifika på grund av ön Pag som har nästan ingen vegetation. Om du tittar på ön Pag på kartan kan du bara se stenen. På grund av bristen på vegetation äter Pag-får i allmänhet endast aromatiska örter som saltas av havssalt besprutat med borax på vintern. På grund av detta är köttet och osten från Pag får av en specifik smak och kan inte hittas någonstans i världen.Paški sir zadarska regija suvenir

Pag spets - Även från ön Pag, är det en av symbolerna i Zadar-regionen. Pag spetsar är handgjorda och det tar lång tid att göra en.


čipka Nin, Pag, Vir, Zaton

Antik glasreplikat - Inuti museet för antikglas i Zadar kan du köpa souvenirer som är kopior av antika glasföremål. Museum of Ancient Glass i Zadar berikar ständigt utbudet av souvenirer från sin egen verkstad för produktion av unika glasföremål. Dessa är handgjorda kopior av glasföremål enligt forntida mönster, närvarande i cirka 20 former.Souvenirer och kopior av Zadar Archaeological Museum - I likhet med Museum of Ancient Glass gör Museum and Souvenir Workshop for Archaeological Museum of Zadar sina egna souvenirer och kopior av arkeologiska föremål i konststen och keramik.

Zadar Barge - På 1300-talet var Zadar-folket känt för att göra båtar med vilka de transporterade människor eller last i stadshamnen. Zadar-båtar är fortfarande en av de skyddande symbolerna för staden Zadar, och turister erbjuds keramiska souvenirer.barka barkajol zadar souvenir

Lavendel - Lavendel är en doftande prydnadsväxt som är mycket vanligt i Dalmatien som en medelhavsstambuske. Även om de är blygsamma i krav, blommar den rikt och under lång tid med en vacker doft, den ger trädgården en speciell livlighet eftersom den lockar många fjärilar, humlar och bin. I Dalmatien används ofta lavendel istället för industriella dofter och som dekoration. I många souvenirbutiker säljs denna anläggning i små påsar som souvenir. Souvenirbutiker i ZadarSouvenirbutiker är en vanlig förekomst i en turiststad som Zadar, de ligger nästan varje ögonblick. Här är några av höjdpunkterna där du kan leta efter igenkännbara saker att göra i Zadar.

Ars Natura Zadar

Adress: Široka 24, 23000, ZadarHandel av högkvalitativa växtbaserade, handgjorda, kosmetiska produkter. Handgjorda och autentiska souvenirer som du inte hittar i andra butiker, lite dyrare men helt värt det. Ars Natura ligger på två platser på Zadar-halvön, båda nära Donat.Souvenir shop zadar suvenirnica ars natura

Natura Zara - Autentiska kroatiska produkter

Adresa: Ul. Brne Karnarutića 5-7, 23000, Zadar (Poluotok)

Natura Zadar är ett familjeägt företag som grundades 2017 med målet att representera autentiska kroatiska produkter av original kvalitet. Du kan hitta lokala viner, honung, konjak, likör, olivolja, tryffel, sylt och olika delikatesser. Alla produkter är av organiskt ursprung.

Söt liten butik med lokala råvaror. Olivolja kommer från ägarens familj och han kommer att förklara ursprunget till de produkter han säljer. Rättvisa priser och god kvalitet. Det är inte en typisk presentbutik, men det är en dold pärla!

Stort urval av lokala viner, olivolja, honung och andra delikatesser. Ägarna och anställda är mycket vänliga och hjälpsamma och kommer alltid att ta sig tid att presentera enskilda produkter, förklara deras ursprung och specialfunktioner.


natura zadarButiker och köpcentra i Zadar

Zadar är den största staden i norra Dalmatien och är ett köpcentrum, så det erbjuder stora handelsmöjligheter. Flera platser i staden sticker ut.

Zadarhalvön - platsen där de flesta turister reser. Hela halvön är faktiskt ett friluftscenter. Ett stort antal butiker, souvenirbutiker och välkända varumärken i de smala hundratals gamla gatorna är omgivna av kulturminnen.
SuperNova Zadar - det största köpcentret i Zadar, ligger i utkanten av staden på vägen till Murvica. Med ett område på 68 000 kvadratmeter är det ett av de största centra i Dalmatien.

Adress: Ul. Åtgärder Maslenica 1, 23000, Zadar


Super nova trgovina zadar

Fiskmarknad och grön marknad i Zadar - ligger på halvön i Zadar på samma adress. Fiskmarknaden är belägen i stadens murar medan marknaden ligger utanför murarna. Här kan du hitta färsk fisk, frukt, grönsaker och andra produkter från Zadar-regionen.ribarnica fish market zadar

Zelena tržnica zadar

Oavsett om du är i Zadar eller omgivande städer, öar eller städer som Bibinje, ö Vir, Dugi otok, Pasman, Nin, Biograd na moru, Pag - Novalja, Vodice ... vi hoppas att våra förslag hjälper dig att hitta något för dig själv som kommer att påminna dig om din vistelse i Zadar-regionen.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala