Nationalparker nära Split Kroatien

# Nationalparker nära Split Kroatien

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Split är ett område rikt på naturlig skönhet och är en utmärkt utgångspunkt för flera nationalparker och naturparker. Närmaste nationalpark nära Split är Krka, som ligger ca 80 kilometer norr. Några 200 kilometer norr om Kornati National Park ligger på samma avstånd men söder är National Park Mljet. Båda dessa parker behöver leverans eftersom det är en ö. Den närmaste naturparken Biokovo, som ligger ungefär hundra kilometer söderut.

Krka nationalpark från SplitDu kan besöka Krka National Park från Split med buss eller bil. Från centrum av Split till parken ligger ca 80 kilometer, vilket tar ungefär 1 timme att köra.

Det är möjligt att besöka nationalparken med båt eller fotgängare - cykelleder från Skradin. Skradin - Krka National Park går dagligen från april till oktober. Varje full timme lämnar skeppet från Skradin, och returen är 30 minuter senare. Från Skradin till NP börjar till exempel klockan 13:00, 14:00, etc. och avkastningen är klockan 13:30, 14:30.

Båttransport ingår i biljettpriset för nationalparken. För dem som letar efter rekreation finns det ett fotgängar-cykelleder, 3,4 miles långt. Parken täcker 109 km² av ytor av floden Krka och den lägre strömmen av floden Čikola, och längden av floden Krka är 72,5 km, som är den 22: e floden i Kroatien. Dess vattenfall har en sammanlagd droppe på 225 meter.

De längsta vattenfallen på floden Krka kallas Skradinski buk är förmodligen den främsta anledningen till ditt besök i denna nationalpark. Med över 17 trappor och en total höjdskillnad på 45 m motiverar Skradinski buk titeln på den vackraste naturskönheten i Kroatien. Vid foten av Skradinski buk är det möjligt att bada, så du kan svalna efter en lång sightseeing i Krka, som har många saker som du inte kan missa. En av dessa saker är en etno by där du kan se 1800-talets stenvattenbruk och många föremål som lokalbefolkningen använde tidigare.

Krka nationalpark från Split

 
 

Kornati nationalpark från SplitTillbringa en extra dag att upptäcka en vacker nationalpark med mer än 140 öar och öar. Koppla av i detta lilla paradis på jorden medan du njuter av en trevlig båttur, äta utsökt dalmatisk mat och njut av att simma i saltvattnet i Lake Mir. Om du är i närheten av Split körs några bärare direkt till Kornati National Park. Ett bekvämt och snabbare sätt till parken är om du kör bil till Sibenik eller Murter och välja några av de organiserade turerna från de närliggande städerna Kornati.

Kornati nationalpark proklamerades 1980 då den placerades under skydd. Den totala ytan på parken är cirka 220 kvadratkilometer och består av större och mindre öar och klipporna som kommer från Adriatiska havet. Av det totala området Kornati är endast ¼ av fastlandet upptaget. Resten av nationalparken är havet och den levande världen som bor där.

Nacionalni park Kornati 

Mljet nationalpark från SplitDu kan nå Split's National Park Mljet från katastrofen Split-Brac-Hvar-Korcula-Mljet-Dubrovnik. Du kan titta på linjen i den här raden på länken. https://www.krilo.hr/plovidbeni-red/

Nationalparken Mljet proklamerades den 11 november 1960, och dess yta täcker den nordvästra delen av ön Mljet och den omgivande delen av havet.

NP Mljet är det första institutionaliserade försöket att skydda det ursprungliga ekosystemet i Adriatiska havet.

Park med dess yta täcker den västra tredje delen av ön Mljet. Parkens gränser kommer från Blackbird-området till den djupaste punkten på ön, Cape Goli. Några nationalparker inkluderar Polače (den största turist- och turisthamnen), Goveđari (den äldsta byn på Jezera), Soline (en liten plats vid ingången till Veliko jezero) och Pristina (postkontor och nationalpark) och Pomena (det enda hotellet på ön).

Du kan besöka nationalparken Mljet året runt. Det finns tre officiella ingångar till parken: Pomena, Polače och Vrbovica, och under turistsäsongen är vi öppna från 08:00 till 20:00. Under vintern (från början av november till slutet av april) accepterar vi bara besökare vid tidigare tillkännagivanden.

Nacionalni park Mljet from Split croatiaBiokovo Nature ParkÄven om det inte är en nationalpark är Biokovo Nature Park inget mindre attraktivt och mer attraktivt att besöka om du är i närheten av Split. Biokovo är en av 11 naturparker i Kroatien och innehåller en del av bergskedjan Biokovo. Det är cirka 130 kilometer från Split.

Det är värt att nämna att parken (Biokovo) proklamerades 1981, med en total yta på nästan 200 kvadratkilometer. Den högsta toppen i parken (denna bergsmassiv) är Sveti Jure, med en höjd av 1762 meter. Stoppen på St. Jura är också den högsta toppen av Biokovoberget, och är den tredje högsta toppen i Kroatien.

Biokovo kännetecknas av en speciell karst relief och bevaras i en naturligt isolerad miljö. I parkområdet finns grottor och kramar, som är särskilt intressanta för upptäcktsresande och äventyrare som älskar naturen.

Biokovo iz Splita


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala