Vattenfall nära Zadar

# Vattenfall nära Zadar

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte
article
Läge
Zadar
27.07.2019. 12:47 dodaje

Om du letar efter vattenfall och du befinner dig i Zadar eller nära Zadar, är platsen som kommer att glädja dig nationalparken Krka. Krka National Park ligger cirka 70 kilometer från Zadar, bredvid den vackra staden Skradin. Skradin är en liten flodstad med stenhus. Det är möjligt att besöka nationalparken med båt eller gångväg från Skradin. Skradin - Krka nationalpark körs dagligen från april till oktober. Varje hel timme lämnar fartyget från Skradin, och returen är 30 minuter senare. Till exempel, från Skradin till NP börjar 13:00, 14:00, etc. och returen är 13:30, 14:30.

Turen till Krka-vattenfall ger verklig upplevelse - båttur till Krka nationalpark erbjuder många vackra vyer över många vattenfall och fantastisk utsikt.Krka National Park ligger nära den historiska staden Sibenik. Nationalparken domineras av vattenfall, många sjöar och 14-talets fästningar med resterna av den romerska akvedukten och lägren. Floden rinner genom parken och skapar en 75 km lång kanjon som rinner ut i Adriatiska havet nära Sibenik. Krka förklarades som en nationalpark 1985 och mest kända är vattenfallen: Skradinski buk, Roški slap, Manojlovac, Miljacka slap. Den vattenkraftsdammen som ligger under Skradinski buk är en annan sådan hydrodamm i världen, byggd bara två dagar efter damkraften i vattenkraftverket vid Nijarar vattenfall 1895.zadar waterfalls

NP Krka har ett rikt gastronomiskt erbjudande så att du kan prova lokala specialiteter från vilka du definitivt inte kan missa prosciutto och ost.

Längs leden som sträcker sig över hela nationalparken finns det utbildningsbås där du kan läsa många intressanta saker som kopplas till Krk.

Om värdena som NP Krka har att erbjuda kan skriva en hel bok, om inte mer, men ingenting kan ersätta den obestridliga upplevelsen av utflykter till denna nationalpark.

National Park Krka från Zadar - kartaKrka National Park är uppkallad efter floden Krka, som är en integrerad del av parken. Rijeka har genom sin passage genom naturen en vacker atmosfär, på vissa platser och vattenfall som bara fascinerar. Vid vattenfall är parken välkänd, så den besöks mest under sommarmånaderna, på dagens hetta. Många kommer hit för att svalna, men också för att njuta av det naturliga grönska i de omgivande kronorna och de blå och gröna färgerna i Krka River.

Np krka zadar

Vattenfall i Plitvice National ParkPlitvice National Park eller Plitvice Lakes är den största kända parken i NP Krka. Det är faktiskt den mest besökta nationalparken i Kroatien och en av symbolerna i Kroatien. Det är cirka 120 kilometer från Zadar, men om du har tid och möjligheter är det definitivt en rekommendation att besöka den. Parken besöker nästan 2 miljoner turister varje år tillräckligt för att tala för sig själva.

Det är ett skogsområde, bergsområde genom vilket under varandra sexton vackra sjöar och kristallina blåfärgade sjöar. Vatten fylld med många bäckar och bäckar är sammankopplade av mousserande kaskader och skogsvattenfall. Under årtusenden har vattnet i dessa sjöar kränkt, korroderat och lösningsmedlen i klipporna och klipporna som det rann.Förutom vackra vattenfall och natur som bäst, glädjer Plitvice Lakes turister och andra specialiteter. Liksom rikedomen av växt- och djurarter, liksom möjligheterna till aktiv semester i det under som skapas av naturen.

Den 16: e Jezera ger turister en oupprepbar känsla. På ena sidan orörda skogar, med det andra ljudet av vattenfall som ska kännas, eftersom dess magi inte kan upptäckas ens genom modern teknik. Å ena sidan ren natur i sin ursprungliga form med mångfalden av flora och fauna. Slutligen och massorna av turister som ytterligare förstärker intrycket av skönheten i Plitvice.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala