Nationalparker nära Rovinj, Poreč, Pula - Istrien Kroatien

# Nationalparker nära Rovinj, Poreč, Pula - Istrien Kroatien

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Om du är i Istrien, är du i turistens mest besökta och underutvecklade turistregion som besökas av mer än en miljon gäster varje år. Istrien är den största kroatiska halvön som ligger i nordvästra Kroatien, som gränsar till Italien och Slovenien. Närhet till stora europeiska länder är en stor fördel med regionen eftersom den är tillgänglig för ett stort antal personer som åker bil på semester.

De största städerna i Istrien är samtidigt den mest populära. Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Umag .. medan det inre av Istrien är känt för kullarna, olivlundarna och vingårdarna med de färgstarka städerna på toppar: Grožnjan, Motovun, Hum.

Den enda nationalparken i Istrien är NP Brijuni.

Rekreation i naturen av IstrienOm du letar efter rekreation och upptäcker naturskönhet, är du på rätt ställe. Istrien är en halvö som är rik på naturlig mångfald. Vår rekommendation är att börja utforska stränderna i Istrien, http://www.rezerviraj.hr/plaze-istra, särskilt de mest populära och vackra stränderna, såsom Strand Cove Klancac Brseč, Plaža Uvala Luka Rakalj, Ambrela Beach Pula, Grotte von Pula, Kamenjak Premantura ... och många andra som du kan se på länken.

Det finns två kända och välutrustade vattenparker i Istrien, Aquapark Istralandia, Aquapark Aquacolors Poreč och Verudela Underwater Park i Pula. Det finns också temaparker Paleo parken Mon Perin Bale-Valle och Dino Park Funtana, båda på en dinosaur tema med tillhörande utbildningsanläggningar. Båda städerna har kommit in i världslistan över paleontologiska platser efter att resterna av dinosaurerna har upptäckts i detta område.

Nationalparken BrijuniBrijuni nationalpark är den enda i Istrien. En men värt det, skulle vi säga för att det är en av de vackraste. Brijuni Oasis National Park är en magnifik harmoni av människo-, växt- och djurliv. Det finns cirka 250 fågelarter, många andra djur och mer än 700 arter av växter på ön. Förutom den specifika fauna som har skapats genom skogsgrävning och deras omvandling till de rymliga ängarna finns det också en flora som har haft ett stort inflytande på den mänskliga faktorn som djurvärlden har berikat med många importerade arter som inte ursprungligen fanns i denna livsmiljö. Man kan säga att Brijuni representerar naturens harmoni och människans inflytande på den. Förutom den förtrollande naturen saknar Brijuni sig i den kulturella och historiska aspekten, vilket gör dem till den 3: e mest besökta nationalparken i Kroatien. Några ställen du inte kan missa är utkikstornet i Cipro, kupolen i Kupelwieser-familjen och många stenbrott, som Kochov eller Čufar-stenbrottet. Många arkeologiska platser från den första neolithiska bosättningen i Solins vik har spelats in till moderna tider när stora fastigheter med lyxiga villor bildas.

Idag har Brijuni utvecklat ett turistmål, så gästerna måste erbjuda många faciliteter. Om du är en djurentusiast rekommenderar vi att du besöker safariparken i norra delen av Stora Brijuni, som innehåller många djurarter som inte är specifika för denna plats. Inom denna park är en etnografisk park som representerar en traditionellt istrisk gård. Djurvärlden på öarna, särskilt på Stora Brijuni, förutom inhemska djur, är också berikad med många arter införda tack vare det goda klimatet acklimatiserat väl i nationalparken.

Nationalpark RisnjakNästa närmast National Park Istrien är Risnjak National Park ligger i regionen Gorski Kotar och nära Kvarner region där de mest kända städerna Rijeka och Opatija. Parken består av ett massivt berg med samma namn. Den övre delen av Risnjak Mountain är 1528 meter över havet. De ursprungliga gränserna för parken ändrades 1997, när ytan ökas för att presentera 6400 hektar, när gränserna för parken inkluderar en floden Kupa.

Många gäster besöker parken för vandring, och det är möjligt i flera riktningar. Om du vill ha en riktig berg upplevelse, kan resan börjar i riktning från administrationsbyggnaden av nationalparken i Vita Guider, i riktning från den övre Deer eller i riktning från PCB.

Att besöka Risnjak för några dagar kan du välja boende i ett av bergshusen. Husen är belägna inom parken, och är byggda i enlighet med den plats som omger dem. Trähem, med skarpa tak, passar bäst i miljön. Även om parken är mindre trångt än andra kroatiska parker, måste du boka en bokning i förväg, eftersom den fria sängen alltid begärs.Plitvice Lakes National ParkDen mest frekventa och mest populära kroatiska nationalparken är Plitvice Lakes. Cirka 200 kilometer från centrala Istrien bör inte vara ett större problem för gäster som kan välja en dags semester. Med tanke på den otroliga naturliga skönheten är Plitvice definitivt värt ett besök.

Oavsett var du befinner dig i Plitvice Lakes National Park, kommer du att vara omgiven av pärlor överallt. Biseri av naturen. Vilket gör dig lycklig, för att du kommer att njuta av dem oändligt. Bisers är vad som kommer att fylla dig med en känsla av nöje och flytta dig bort från den värld du känner, i en ny värld, till en värld av intakt natur.

Förutom vackra vattenfall och natur i bästa, glädjer Plitvice sjöarna turister och andra specialiteter. Liksom rikedom av växt- och djurarter, liksom möjligheterna till aktiv semester i det underverk som skapas av naturen.

Jezera, den 16: e, ger turister en oförklarlig känsla. På ena sidan, orörda skogar, med det andra ljudet av vattenfall att känna, för att dess magi inte kan upptäckas även genom modern teknik. Å ena sidan ren natur i sin primordiska form, med mångfalden av flora och fauna. Slutligen, och massorna av turister som ytterligare förstärker intrycket av skönheten i Plitvice.

Plitvice National Park består av 16 sjöar. Det är intressant att varje sjö ligger i olika höjder, så sjöarna gradvis sänker sig och gradvis faller in i varandra. På grund av denna höjdskillnad är sjöarna uppdelade i övre och nedre sjöarna. 

 

 

 

 

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala