Split Bačvice strand Kroatien

# Split Bačvice strand Kroatien

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte
article
Läge
Split
18.08.2017. 11:44 dodajeIvan

Om du var i Split, särskilt under sommarmånaderna, så är du mycket sannolikt att ha varit på stranden Bačvice. Vi presenterar dig den mest berömda stranden i Split.
Bačvice är faktiskt ett bostadsområde och ett stadsområde i den kroatiska staden Split. Kajen omger viken där denna strand ligger. Det är en vacker sandstrand, beläget i hjärtat av staden, vilket är mycket populärt och välkänt utanför Split.

Stranden ligger inte långt från stadens hamn i öster och är känd för sin sandiga abborre, som går långt in i havet. På grund av dess grunder och skuggor vi nämnde, är Bačvice Beach idealisk för att spela picigines.

Större delen av staden nära stranden är rik på historiska och kulturella monument, bland annat kyrkan Our Lady of Pojišana från 10-talet är särskilt framstående. Kyrkan byggdes ovanför bukten, i Pojišanområdet.Bačvice Bay är 600 m lång och sanddelen är 180 meter, medan resten av bukten är en konkret strandpromenad. Stranden vid Bačvice har blivit en kult plats för att spela picigines, och det finns turneringar varje år. Sedan 2005 har World Picnic Championship hållits på stranden.

Bačvice-stranden i SplitBačvice Beach ligger en tio minuters promenad från centrum av staden. Det ligger i en grund sandstrand och är populär i det grunda vattnet för att spela det traditionella "picigin" -spelet. Detta spel är en favorit bland spanjorerna, som i 90 år har perfekterat sina färdigheter i strandpromenaden. De spelar det hela året, även under de kallaste vintermånaderna. Spanjorerna tar denna sport på allvar, och det bästa med det här är det faktum att det finns strålkastare för nattspelet på stranden. Det intressanta med denna tävling är att picigin inte spelar poäng, så i tävlingen finns inga vinnare. Namnlösa: Målet med spelet är att göra de mest attraktiva hoppen och på bästa sätt att avvisa bollen med handflatan.Om du besöker stranden, när du spelar picigin, var noga med att sluta och se lite om vad spelet handlar om. Förutom att njuta av picigin, här är ett stort antal badare, och förutom att bada kan du njuta av i de närliggande terrasserna av lokala kaféer och restauranger. Det mesta av stranden är en betongplatta avsedd att gå och sola, och du kan njuta av det på eller nära stranden genom att ligga på solstolar under solen.

Det finns också en populär nattklubb på stranden som är populär bland yngre spanjorer. Klubben är också populär bland gästerna, så denna strand är ett annat bra ställe att gå till nattlivet. Om du är ung, leta efter roligt och musik tills tidigt på morgonen - kom till Bačvice.

Stranden har en blå flagga och havet är mycket rent men fortfarande ett stort problem är tång som vågor ofta driver utanför kusten, liksom havsgrumlighet på grund av fin sand.

För säkerheten på stranden och i havet är erfarna livsbesparare så att du kan koppla av och njuta av solen och barnen kan ha roligt i nöjesparken med vattenrutschbanor, trampoliner och gummistänglar. Av det extra innehåll som behövs på en av dessa stränder, kan vi inkludera utomhusduschar, offentliga wc, byte av hytter, och det finns också möjlighet att hyra solstolar och parasoll.

Ett par intressanta fakta om denna strandMånga vet inte, men på Bačvice-stranden har de spelat in en legendarisk videoplats för Pipis mousserande reklam. Det var redan långt 1983. Spot blev filmad under Dalmatiens beskydd, och före detta Fröken Jugoslavien, Ana Sasso, dök upp i den. Under 2013 lanserade gruppen Studio Frendo sången "Pipi", vars innehåll kretsar kring episoden på Bačvice.

En annan intressant sak - Splitska gruppen Stivideni spelade in låten "Vi går till Bačvice" tillägnad denna strand.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala