Historia och sjöfartsmuseet Istrien

# Historia och sjöfartsmuseet Istrien

Istra

Pula

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

PPMI är en förkortning för Istria historia och sjöfartsmuseum. Det är ett specialiserat museum med regional omfattning. Museet fungerar som en offentlig kulturell och vetenskaplig institution, utför museumverksamhet enligt lagen om museer i Republiken Kroatien och verkar på Istria län. Historiska och maritima museet Istrien ligger i den venetianska fästningen, det vill säga den gamla Kaštel, som går tillbaka till 1600-talet. Slottet byggdes av myndigheterna i den venetianska republiken, i syfte att försvara deras ägodelar i södra Istrien.

Avdelningar och samlingar på museet

PPMI är en offentlig sektor som har en verksamhet som definieras av lagbestämmelser. Det fungerar som en enda enhet med fyra organisationsenheter, nämligen avdelningen för historia av staden Pula, avdelningen för medeltida historia i Istrien, avdelningen för Istrien historia för New Age, och avdelningen för sjöhistoria och marinarkitektur.

Museet kan skryta med över 50 000 museumföremål som har bearbetats eller behandlats. bland dessa finns artiklar som har dokumenterats, lagrats och klassificerats i 18 museumssamlingar: Numismatisk samling, arkivsamling, film- och videosamling, fotosamling, memoarsamling, medaljer, diplom, sälar och vapensköldar, vapensamling och militär utrustning, Affischer och reklammaterialsamling, Naval and Naval Collection, Monument Collection, Suburban Life Collection, Print Collection, Flag Collection, Feature Collection, Cartographic Collection, Audio Record Collection, City Life Collection, Old Postcard Collection och 10 till , dokumentationssamlingar.

Även om det är väldigt rikt och värdefullt på alla sätt kan museets rika innehav särskiljas genom de speciella innehaven av en samling gamla vykort, kartor och en samling av vapen, uniformer och militär utrustning och marinen.

Museet behandlar samlingen av kulturella tillgångar, i tidssekvensen från den utvecklade medeltiden, det vill säga från 1500-talet till nutid. Föremålen hanteras och lagras på sakkunnig och skyddas och lagras med nödvändig dokumentation. Därefter presenteras dessa museumobjekt direkt eller indirekt för allmänheten genom permanenta eller tillfälliga utställningar eller genom publicering av insikter i museumsmaterial med professionella, vetenskapliga och andra informativa sätt.

Museet sysselsätter idag nio personer, med direktör Graciano Kesac vid rodret.

Intressanta fakta att lyfta fram

Under nästan åtta år (sedan 2011) har museet hanterat Zerostrasse-tunnlarna, och efter att ha slutfört restaureringen av den österrikiska vattentanken (2015), hanterar också besökscentret Herman Potočnik Noordung.

Museum of Frescoes i Draguc har verkat som en del av museet sedan 2016.

utbildning

Sedan slutet av 2009 har utbildnings- och pedagogiska avdelningen varit verksam i PPMI med ansvar för att presentera och föra museet närmare olika grupper av användare. Programmet handlar också om utbildning av barn och ungdomar från förskolealder till studentpopulationen, vilket främjar samarbete med förskolor, skolor, högskolor och olika andra föreningar och utbildningsinstitutioner. Museet strävar efter att vara så involverad som möjligt i de olika utbildnings- och pedagogiska aktiviteter som organiseras under regi av det kroatiska museumsföreningens pedagogiska avdelning.

Museumsbiblioteket

Inom PPMI-museet finns ett bibliotek av sluten typ avsedd för professionell museumspersonal. I vissa situationer lånas värdefull litteratur till studenter eller görs tillgänglig för studenter för att skriva seminariehandlingar och examensarbeten, och för experter och forskare med olika profiler. Under sommarmånaderna hålls olika offentliga kultur- och underhållningsevenemang, filmvisningar, teaterföreställningar och konserter i det öppna utrymmet (museets atrium).

Grundläggande information om museet

Typ av museum: historiskt, regionalt

Räckvidd: län

Grundat: 1955

Grundare: Istria län

Regissör: Gracijano Kešac, Bachelor of History

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala