Kulturellt och historiskt museum i rektorns palats - rektors palats Dubrovnik

# Kulturellt och historiskt museum i rektorns palats - rektors palats Dubrovnik

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Välkommen till Dubrovniks största museum. Ja, museet för kultur och historia är Dubrovniks största museum. Museet ligger i rektorspalatset.

Museet har många samlingar, så vi kommer att presentera några av dem. Museet har samlingar av möbler, ikoner, metall, målning, keramik, textilier och glas. Utöver dessa finns det samlingar av fotografier och fotomaterial och olika andra.

Museet har ett atrium med en stor trappa. Ovanför atriumet finns en dörr med inskriptionen "Pour privatorum - publica curate", som betyder "glöm personliga saker - ta hand om allmänheten". Det brukade vara dörren för att komma in i Stora rådets hall, som revs 1863. Den andra dörren leder till Palace-rummen och Prinsens lägenhet. Denna lägenhet bestod av ett studierum, ett centralt utrymme och ett sovrum.

I dag har rektorns palats ombyggts för museet

Idag har museet alla insamlade och bevarade kulturella och historiska skatter från Dubrovniks republik. Utställningarna är arrangerade på bottenvåningen, mezzaningolvet och övervåningen. På bottenvåningen finns en rättssal, fängelsehålor och ett kontor. Mezzaninen visar en numismatisk samling av Dubrovnik-mynt, ett stort antal frimärken och en samling klockor. Det finns vackra möbler, porträtt, uniformer, en Domus Christi-apoteksinventar och olika vapen.

På övervåningen finns möbler i stil med rokoko, barock, al och målningar av många italienska mästare. En av målningarna (en bild av Hamzic) finns på Prinsens kontor. Hamzic är en av företrädarna för 1500-talets Dubrovnik målningsskola. I den södra delen av palatset är prinsens sovrum, som är inredda i rokoko-stil.

Museets permanenta utställning kan beskrivas som en rik samling konstmålningar, möbler och användbara föremål från 1500- till 1800-talet. Föremålen är belägna i omgivningssalonerna i rektorspalatset, den tidigare regeringen och prinsen av republiken Dubrovnik. Det finns också samlingar av gamla Dubrovnik-mynt, medaljer, sälar, vapensköldar och vapen.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala