Nationalparker nära Sibenik Kroatien

# Nationalparker nära Sibenik Kroatien

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Sibenikområdet är omgivet av många naturliga skönheter, öar och öar, stränder och vackra badorter, men de två största naturattraktionerna är Krka National Parks, som ligger bara 15 km bort och Kornati, som ligger 30 hektar vid havet. Upp till en och den andra nationalparken i säsongen finns det flera fraktlinjer dagligen. Till NP Krka från Skradin lämnar båten var halv en timme, och för Kornati transporteras ett större antal båtar dagligen av turister.

Krka nationalpark från SibenikOm du vill besöka nationalparken Krka från Sibenik kan du inte vara på ett bättre ställe. Från centrum av Sibenik till Skradin finns det bara 17 kilometer, vilket är ungefär en halvtimme med bil. Det är möjligt att besöka nationalparken med båt eller fotgängare - cykelleder från Skradin. Skradin - Krka National Park går dagligen från april till oktober. Varje full timme lämnar skeppet från Skradin, och returen är 30 minuter senare. Från Skradin till NP börjar till exempel klockan 13:00, 14:00, etc. och avkastningen är klockan 13:30, 14:30.

Båttransport ingår i biljettpriset för nationalparken. För dem som letar efter rekreation finns det ett fotgängar-cykelleder, 3,4 miles långt

Om de värderingar som NP Krka har att erbjuda skulle kunna skriva en hel bok, om inte mer, men inget kan ersätta den obestridliga upplevelsen av utflykter till denna nationalpark.

Krka nationalpark är uppkallad efter floden Krka, som är en integrerad del av parken. Rijeka, genom sin passage genom naturen, har en vacker atmosfär, på vissa ställen och vattenfall som bara fascinerar. Med vattenfall är parken välkänd, så det är mest besökta under sommarmånaderna, i dagens värme. Många kommer hit för att kyla, men också för att njuta av de omgivande kronornas naturliga grön och de blå och gröna färgerna på Krkafloden.

Parkens naturliga skönhet är mest uppenbar i vattenfallen på floden Krka, som har 7 och tillsammans utgör ett naturligt karstfenomen. Du kan uppleva den vackraste naturliga "showen" på våren och sommaren, när vattenfallen är fulla av prakt och temperaturerna tillåter uppfriskande vatten i närheten av vattenfallen.

Nacionalni park Krka iz Šibenika prijevozKornati nationalpark från SibenikKornati ligger bara 30 hektar ifrån Sibenik. Om du planerar att besöka den här vackra nationalparken, finns det många alternativ tillgängliga från Sibenik. En dagsbesök till parken organiseras av redare eller arrangörer registrerade för passagerartransporter med båt och med offentlig upphandling "National Park Kornati" -kontrakt för att utföra sådan verksamhet i NP "Kornati". Du kan besöka parken från de närliggande städerna Murter, Vodice. En fullständig lista över transportörer som har ett kontrakt med nationalparken Kornati kan kolla på den officiella parken. http://www.np-kornati.hr/hr/turizam/izleti

Kornati nationalpark proklamerades 1980 då den placerades under skydd. Den totala ytan på parken är cirka 220 kvadratkilometer och består av större och mindre öar och klipporna som kommer från Adriatiska havet. Av det totala området Kornati är endast ¼ av fastlandet upptaget. Resten av nationalparken är havet och den levande världen som bor där.

Nacionalni park Kornati Hrvatska iz Šibenika
 


National Park PaklenicaÄven om en lite längre bort (ca 100 km norr om Sibenik) Paklenica National Park är tillräckligt nära för alla som vill njuta av en annan typ av äventyr att besöka vattenfallen i Krka eller båttur och njuta av Kornatiöarna. Paklenica är ett berg och är en idealisk plats för gäster som söker vandring och njuter av frisk luft. Paklenica från Šibenik är ungefär en timmes bilresa. Fortsätt till fots med lämplig utrustning.

Det är verkligen värt att nämna är det faktum att parken vimlar i växtarter, bland annat skogsgemenskaperna är särskilt betonade. Skogen består av svart tall (Pinus nigra), vars harts "Paklina" är Paklenica och dess namn.

Förutom tallskogarna i Paklenica är rika på bok (Fagus sylvatica), och det växer och bir kurva. Paklenica, vid dess yta, äger det största bevarade skogskomplexet i Dalmatien. Mer än hälften av parken är täckt av vegetation, och resten är karst lättnad.

Såsom nämnts ovan, vegetationen består av bok, svart tall, och ägarna av de två blandas med det tidigare nämnda slaget. Vi finner i skogarna i Paklenica och träd ek (Quercus pubescens), avenbok (Carpinus orientalis) och avenbok (Ostrya Carpinifolia) .Nacionalni Park Pirin den 7 juli 2017 och registrerades på Unescos lista över världsarv i Europa som en del av det gemensamma världsarvet i 13 länder som heter "bökeskogar i Karpaterna och andra delar av Europa".

Nacionalni park Paklenica iz Šibenika 

National Park MljetMljet är en av de vackraste nationalparkerna i Kroatien. Från Sibenik är det cirka 230 kilometer bort, men det är definitivt värt att besöka, du går söder om du har en ledig dag på semestern.

Park med dess yta täcker den västra tredje delen av ön Mljet. Parkens gränser kommer från Blackbird-området till den djupaste punkten på ön, Cape Goli. Inom nationalparken finns det vissa bosättningar: Polace (en stor turist och färjeterminalen), Gove (den äldsta bosättningen på sjöarna), vik (en liten stad vid ingången till Big Lake) och landning (plats med postkontor och förvaltningen av nationalparken) och Pomena (det enda hotellet på ön).

Om du väljer att besöka Mljet kan du göra det hela året. Under turistsäsongen är parken öppen från kl. 08.00 till 20.00, och på vintern kan gästerna komma tillkännagivande.

Om du väljer ett organiserat parkbesök får du en transportbil och du kan också välja vilken typ av parkhantering. Standard körning tar 2 timmar, men du kan också välja en halvdag eller hel dagstur, med vila och måltider som går till ett organiserat besök.

Det är också möjligt att organisera VIP-turer i parken samt promenader och cykelturer.

Šime Bugarija
is owner of an apartment >
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala