Vad man ska köpa i Dubrovnik som souvenir

# Vad man ska köpa i Dubrovnik som souvenir

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte
article
Läge
Dubrovnik
02.09.2019. 18:24 dodaje

Du bor i Dubrovnik, Kroatiens historiska och turistcentrum och du undrar vad du ska ta med hem som souvenirer från denna vackra dalmatiska stad vid Adriatiska kusten. Vi försökte utforska vad som var bäst att ta med hem som souvenir från Dubrovnik.
För att besvara den här frågan måste vi se vad som gör Dubrovnik igenkännligt och vad som gör det annorlunda från resten av Kroatien och andra städer vid Adriatiska havet.

Dubrovnik är en stad full av historiska och kulturella sevärdheter som ligger i södra delen av den kroatiska delen av Adriatiska kusten. Kombinationen av naturresursdiversiteten i Medelhavslandskapet med ett milt Medelhavsklimat, historiskt arv, arkitektoniska och konstnärliga tillgångar i gamla stan många faciliteter och aktiviteter som erbjuds av Dubrovnik är unika.

Ligger vid foten av Srdja, där du "skjuter" en magnifik utsikt över Gamla stan. Utsikten över staden från Srđ är den bästa utsikten och den vanligaste bilden av Dubrovnik du kan se, det är ett ofta mål för många selfies.

Dubrovnik symboler och souvenirerStaty av Saint Blaise - Saint Blaise har varit en skyddad stad i Dubrovnik och hela Dubrovnik sedan 972. Han föddes i dagens Turkiet i staden Sivas och dog 317. Denna historiska stads skyddshelgon har firats i århundraden som Dubrovniks räddare och skyddare. St. Blaise rapporterade enligt legenden till den plebeiska Stojko medan han bad i St Stephen's Church den kvällen och beordrade honom att informera senaten om Venetians avsikt och att förbereda sig för försvar. Efter att Venetianernas avsikt hade hindrats valde folket i Dubrovnik St. Blaise som deras huvudsakliga skyddare (tidigare St. Srds - därmed Srds och Bak Hill).

En av de mest kända souvenirerna för temat Dubrovnik är statyn av St. Blaise som håller staden i händerna.

(Exempel på St. Blaise-souvenir från Dubrovnik House)

Suveniri iz Dubrovnika i regije, okolice kip sv vlaha

Orlandos pelare - På Stradun, nära St. Blaise är Orlando-pelaren, en annan symbol för staden Dubrovnik.

Stenpelaren på vilken den medeltida krigaren i rustning med ett svärd och sköld graverades huggades av den italienska konstnären Bonino 1418. Det är tänkt att vara en stenskulptur som skildrar Roland, riddaren av armén av Charlemagne, den centrala figuren i den berömda tidiga franska episka dikten om Roland. Orlando-pelaren har tagit över funktionen för pelaren för skamligt talande och offentligt straff för brottslingar. Många där slutade sina liv framför allmänheten och varnade sig för vad som skulle hända med henne om hon inte lydde. Konspiratörerna bestraffades särskilt grymt. Det fanns också piskning, stympning och stansning av glödande föremål i ansiktet eller pannan. Han tjänade också för tillkännagivanden, tillkännagivanden och framhöll viktiga nyheter.

Den mest berömda kroatiska godisfabriken Kraš har designat en original souvenir om Orlando Pillar.

Denna lyxiga souvenir är handgjord och förpackad och är resultatet av Krašs hundra år gamla hantverk inom chokladtillverkning. Den eleganta presentförpackningen har också legenden om Orlando på kroatiska och engelska, skriven som ett charter på en pappersrulle.Kraš orlandov stup suvenir iz grada dubrovnikaDubrovnik Walls - Dubrovnik Walls byggdes mellan 1200- och 1600-talet och är knappt 2 kilometer lång, stadens viktigaste arv och turistattraktion, är symbolen för staden Dubrovnik. Cirka 1,5 miljoner turister går igenom murarna varje år, och det antalet skulle vara högre om staden inte ständigt höjde biljettpriserna för att minska mängden åtminstone något. Priset för säsongen 2018 är 200 kn för vuxna och 50 kn för barn. När det gäller Dubrovniks väggar kan du hitta många souvenirer i staden.

Dubrovnik walls

Game of thrones in Dubrovnik - om du är ett fan av denna mega populära serie som enligt IMDB är en av de 3 mest populära serierna genom tiderna är du säker på att bli informerad om att den femte säsongen filmades i Dubrovnik. Staden King's Landing spelar Dubrovnik i serien. Med tanke på stadens uppträdande var inga större ingripanden i landskapet eller speciella specialeffekter nödvändiga för att göra den gamla Dubrovnik "farlig" staden King's Landing, Lannister-familjens fäste.

Eftersom fler och fler turister kommer till Dubrovnik bara på grund av denna serie har många souvenirer om detta ämne dykt upp i staden, liksom platser där gäster vill ta bilder och där kända scener från denna serie har ägt rum.

Game of thrones dubrovnik croatia

Lavendel - Lavendel är en doftande prydnadsväxt som är mycket vanligt i Dalmatien som en medelhavsstambuske. Även om de är blygsamma i krav, blommar den rikt och under lång tid med en vacker doft, den ger trädgården en speciell livlighet eftersom den lockar många fjärilar, humlar och bin. I Dalmatien används ofta lavendel istället för industriella dofter och som dekoration. I många souvenirbutiker säljs denna anläggning i små påsar som souvenir.

Lavanda

Pagost - Även om det inte ligger nära Dubrovnik, är Pagost en produkt som varje gäst vill köpa med sig som en gåva från Kroatien. Denna typ av ost produceras på ön Pag i Zadar-regionen och en av världens mest kända ostar. Osten har en specifik och unik smak och är tillverkad av Pag-fårens mjölk. Pag får är specifika på grund av ön Pag som har nästan ingen vegetation. Om du tittar på ön Pag på kartan kan du bara se stenen. På grund av bristen på vegetation äter Pag-får i allmänhet endast aromatiska örter som saltas av havssalt besprutat med borax på vintern. På grund av detta är köttet och osten från Pag får av en specifik smak och kan inte hittas någonstans i världen.

Paški sir

Babushka - Babushka är en trestaty av en docka, även om mer symboliskt för Ryssland finns i de flesta Dubrovnik memorabilia. De flesta gäster som köper mormödrar tycker att det är en lokal symbol, vilket inte är sant. Det är en av de mest sålda souvenirerna i staden. Om du inte bryr dig om och gillar den här söta trestatyn kan du köpa den på många platser i Dubrovnik.

Babuška

Souvenirbutiker i staden DubrovnikDubrovnik House - Dubrovnik House är en unik butik som säljer autentiska kroatiska produkter, souvenirer och delikatesser. Dubrovnik House ligger i det medeltida tornet i St. Dominic, som är en del av de berömda stadsmurarna. Det är mer än bara en souvenirbutik, det är en sann Dubrovnik-upplevelse av konst, gastronomi och arv.

Det är fördelat på två våningar. Övre våningen är ett galleriutrymme med utställningar av verk av många kroatiska konstnärer med särskild tonvikt på dem från Dubrovnik. Bottenvåningen fungerar som en butik för hantverk och traditionella delikatesser, och erbjuder handgjorda souvenirer, handgjorda smycken, traditionella delikatesser typiska för Dubrovnik-regionen, ett stort urval av kroatiska viner, olika godis och andra äkta hantverksprodukter.

Dubrovačka kuča

Souvenirbutik och konstbutik Meduza - En av de mest kända souvenirbutikerna i staden som säljer uteslutande kroatiska produkter. Mycket hjälpsam och vänlig personal är alltid tillgänglig för dig, vilket framgår av berömnumren på Googles recensioner. Du kan hitta ett stort antal produkter i butiken. Från tvål, choklad, smycken, drycker, souvenirer, delikatesser etc.

Adress: Prijeko 18, 20000 Dubrovnik

Meduza suvenirnica dubrovnikBreak Time - Handgjord i Kroatien

Denna vackra lilla butik i Gamla stan är inte en klassisk presentbutik utan säljer originella och vackert tillverkade armband, halsband, fotled och nycklar som tilltalar alla kön. Hållbara, unika smycken är inspirerade av det magiska Adriatiska havet. ditt nautiska armband kommer inslaget i din egen söta juteväska, så det är en trevlig present till någons födelsedag (eller någon annan glädjehändelse).

Adress: Antuninska Street 5, 20000, Dubrovnik

Brea time souvenir shop

narukvica na sidroSouvenirbutik Iron Throne - Fora-butik för att göra ett foto på en tron. Massor av små saker att komma ihåg om Dubrovnik med Game of Thrones och Star Wars-motiv. GoT-fans är väl värda ett besök. För att ta bilder på Iron Throne måste du köpa en souvenir.

Adress: 7 Boskoviceva st. (Från Buza) Tredje ingången till den gamla staden, 20000, Dubrovnik

Game of thrones souvenir shopButiker och köpcentra i DubrovnikDubrovnik Shopping Minceta - I slutet av Gruz Bay hittar du ett fint köpcentrum Minceta.

Inuti Mincet hittar du många butiker: mode, parfymeri, skor, sport- och hemtillbehör och mer än 20 butiker.

Adress: Ul. Nikola Tesla 2, DubrovnikShopping Center Srdj - Ett solidt köpcentrum med massor av butiksbutiker med kläder och skor och 2 mat- och dryckesbutiker och en Technomobil-butik som säljer från TV-apparater och hushållsapparater till mobiltelefoner och bärbara datorer och alla möjliga saker. Priserna är överkomliga för alla medborgare och det är på ett bekvämt ställe och efter att ha shoppat kan du sitta på ett kafé och dricka kaffe eller te och några andra drinkar och om du har en bil har du gratis parkering på parkeringsplatsen för Srd varuhuset.

Adress: Obala Stjepana Radića 25, Dubrovnik


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala