Nationalparker nära Dubrovnik Kroatien

# Nationalparker nära Dubrovnik Kroatien

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Kommentar eller Upgrade this article, skriva en ny. Registrering krävs inte

Det är ingen hemlighet att Dubrovnik är en pärla och den vackraste staden i Kroatien, mest känd för sina väggar och många historiska kyrkor och fästningar. Därför besöker det mer än en miljon turister varje år. Till exempel i 2018 har Dubrovnik besökt mer än 1,2 miljoner gäster.
De mest kända aktiviteterna i Dubrovnik går på väggarna, utforskar Gamla stan, besöker kabelbanan på Mount Srđ, nära Lokrum och klostret där, Tour of Thrones, som besöker Dubrovniks berömda stränder som Sveti Jakov, Banje, Copacabana och Andra aktiviteter. Inte bara Dubrovnik är vacker, omgivningen har sin egen adut, och en plats värd att besöka om du är i närheten av Dubrovnik är National Park Mljet.

Mljet nationalpark från DubrovnikMljet Island är den största ön i Dubrovnik skärgården och den västra delen av ön är nationalpark Mljet.Od Dubrovnik till Mljet regelbundet segel State höghastighetslinje nummer 9807 Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korcula - Ubli (Lastovo ). Mer på länken http://www.gv-line.hr/raspored.php?linija=3 Nationalparken Mljet proklamerades den 11 november 1960 och dess yta täcker den nordvästra delen av ön Mljet och den omgivande delen av havet.

NP Mljet är det första institutionaliserade försöket att skydda det ursprungliga ekosystemet i Adriatiska havet.

Park med dess yta täcker den västra tredje delen av ön Mljet. Parkens gränser kommer från Blackbird-området till den djupaste punkten på ön, Cape Goli. Inom nationalparken finns det vissa bosättningar: Polace (en stor turist och färjeterminalen), Gove (den äldsta bosättningen på sjöarna), vik (en liten stad vid ingången till Big Lake) och landning (plats med postkontor och förvaltningen av nationalparken) och Pomena (det enda hotellet på ön). Sjön är faktiskt en vik som är ansluten till det öppna havet av Solin. Det orsakades av karstfältets brännande. Den stora sjön har ett område på nästan en kilometer och en halv (1,45) kvadratkilometer, den största är 2,5 kilometer lång och 1 kilometer bred. Sjön är ganska djup, med den djupaste punkten på 46 meter. Som vi redan har nämnt, förbinder Great Lake med öppet hav till en lång och bred kanal. På den plats där sjön förbinder havet är den Stora bron, och från denna plats sträcker den sig till Solinski kanal, varifrån den är ansluten till det öppna havet. Nära bron kan man se den gamla benediktinska kvarnen, som drivs med el, och tjänade till saltproduktion - varför Soline namngavs. Det är intressant att notera att Storbroen avsiktligt rivits 1958 - så presidenten av SFRY Josip Broz Tito kunde komma in i sjön med sin yacht.

Förutom de stora sjöarna finns en liten sjö på ön, i den nordvästra delen av en stor sjö. Två sjöar är anslutna med en 30 meter lång kanal, som är djupt upp till en halv meter. Kanalen ligger i ett ställe som kallas Little Bridge. Sjöens yta är 0,25 kvadratkilometer och dess maximala djup är 29 meter. Havet förändras något i den lilla sjön och den har lagunen.

Mljet nationalpark från Dubrovnik

 

 

Nationalparken KrkaNästa närmaste nationalpark Dubrovnik från Kroatien är NP Krka, som kommer att bosätta sig och inte så nära, ligger cirka 250 kilometer norr. Bilder och videor av den här vackra parken nära Skradin staden kan fortfarande ge dig lite längre.

Krka National Park, känd för sina magnifika vattenfall, ligger nära Skradin i Sibenik-Knin-länet. Den näst mest besökta nationalparken i Kroatien erbjuder turister många värden, allt från extremt bevarad natur och vackra landskap till kulturella sevärdheter och aktiva semester. Om du är naturälskare eller vill utforska kulturen i lokalbefolkningen är NP Krka ett idealiskt resmål för dig. De längsta vattenfallen på floden Krka kallas Skradinski buk är förmodligen den främsta orsaken till ditt besök i denna nationalpark. Med över 17 steg och en total höjdskillnad på 45 m motiverar Skradinski buk titeln på den vackraste naturskönheten i Kroatien. Vid foten av Skradinski buk är det möjligt att bada, så du kan svalna efter en lång sightseeing i Krka, som har många saker som du inte kan missa. En av dessa saker är en etno by där du kan se 1800-talets stenvattenbruk och många föremål som lokalbefolkningen använde tidigare.

Nacionalni park krka

Biokovo Nature ParkÄven om det inte är en nationalpark, är Biokovo Nature Park definitivt värt att besöka om du är en naturälskare. Avståndet från Dubrovnik är cirka 150 kilometer norr, vilket är långt mindre än NP Krka och erbjuder en helt annan form av rekreation, speciellt om du är en vandrare och idrottsman i naturen. Det är värt att nämna att parken (Biokovo) förklarades 1981 med det totala området på nästan 200 kvadratkilometer. Den högsta toppen i parken (denna bergsmassiv) är Sveti Jure, med en höjd av 1762 meter. Stoppen på St. Jura är också den högsta toppen av Biokovoberget, och är den tredje högsta toppen i Kroatien.

Biokovo Nature Park besöker cirka 50 000 turister om året. Parken är särskilt intressant för naturälskare, äventyrare och naturligtvis forskare, biologer och andra intressegrupper som arbetar med liknande typer av forskning. Biokovo är en naturlig miljö där vi bevittnar utvecklingen och utseendet hos växt- och djurarter som vi inte kan träffa någon annanstans.

Själva berget ligger precis intill havet, och är faktiskt ett naturligt hinder för Adriatiska klimatet och kontinentala klimatförändringar. Huvuddragen i berget är dess imponerande höjd och brant stigning från stranden. Vid slutet av berget eller foten, med en höjd av cirka 300 meter, är det en liten nedgång mot havet, och i denna del har utvecklats många platser, som idag är betydelsefulla för hela sommarturismen i Kroatien. 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala